EAV test

Edward van Erp - EAV test

De EAV-test, Electro-Acupunctuurtest, is in 1953 uitgevonden door dr. Reinhold Voll, M.D. Hij heeft deze tot een betrouwbare en veel gebruikte therapievorm ontwikkeld. 
Deze wetenschappelijk onderbouwde testmethode stelt ons in staat de gehele energetische toestand van de patiënt in kaart te brengen en zwakke orgaansystemen te detecteren. Hierdoor zijn we in staat belangrijke factoren die het lichaam uit balans brengen, te bepalen en te behandelen. 

De EAV-test wordt veel gebruikt om een tekort aan vitaminen en/of mineralen te meten en om voedselintoleranties of allergieën op te sporen. Ook schadelijke bijwerkingen van bepaalde middelen kunnen hiermee worden opgespoord.

Met behulp van een meetpen, verbonden met het apparaat (zie foto) worden de waarden van de acupunctuurpunten op de meridianen gemeten. Deze kunnen liggen tussen de 0 en 100. Bij gezonde personen zal de wijzer rond de 50 blijven. De meetpen wordt gezet op de acupunctuurpunten van de handen, voeten en soms ook het gezicht. Bij een duidelijke verandering van de waarden zal met de meetpen van het apparaat een vitamine, mineraal of voedingssupplement gezocht worden. Zodra het juiste middel gevonden is, stabiliseert de wijzer weer rond de vijftig. 

Indien u al voedingssupplementen of andere natuurgeneeskundige middelen of geneesmiddelen gebruikt die zijn voorgeschreven door een huisarts of specialist, dan dient u deze mee te brengen. 

Als naar aanleiding van de meting de mogelijke diagnose is gesteld en eventuele voedingssupplementen en/of fytotherapeutische middelen zijn getest om herstel van de aangetaste organen te bevorderen, komt u na twee weken terug voor een controlemeting. Tijdens deze controlemeting wordt gekeken welke invloed het gegeven voedingssupplement op het orgaan van de cliënt heeft. Meestal is er niet één specifieke factor waardoor de klachten worden veroorzaakt. Daarom kan het nodig zijn dit meerdere keren te herhalen.

Het is een succesvolle methode gebleken die ziektes helpt voorkomen en genezen.